Helén Burstedt Art

Målarkurs med akrylfärger

Längtar du efter att bli kreativ?
Det är ingen målarkurs där du lär dig måla ”rätt”, men det är en kurs där du kan räkna med att gå från livrädd till modig på en helg. Det som bär hela kursen är f ä r g e r
i massor. Du kommer få syn på din inre färgpalett och jag lovar att det kommer att explodera i din färgfabrik!
Du kan vara nybörjare eller en van målare, oavsett får du individuell handledning i ditt måleri av mig som utbildad lärare i vedic art. Kursen har något för dig som vill kickstarta din kreativitet!

I kursen ingår akrylfärger, medium, duk i bomull, lån av penslar, andra verktyg och staffli och lokalhyra.
Kurskostnad 2 dagar: 3000 kr
Anmäl ditt kompisgäng (4-12 personer). Kursdagar + lokal bokas efter överenskommelse.

Kurser hålls i Umeå – Nordmaling – Örnsköldsvik med omnejd.

Kommande kurstillfällen

  • 23-24 Mars 2024

Vad kan du förvänta dig av kursen?

Du blir guidad in i färgernas värld tillsammans med andra och när fler målar tillsammans blir allas kreativitet större. Kreativitet växer tillsammans på ett magiskt sätt då vi befinner oss i samma lokal och det kommer att ge din  kreativitet vingar. När andra låter färger flöda på sin duk smittar det av sig på ett spännande sätt.
D e t är skapandekraft om något!

Du kommer att våga testa, öva och öva, tillåta färgerna dansa på duken. När du målat kan du helt släppa kontrollen ”att det ska bli något” annat än färger som exploderar.

Intresseanmälan för kurs

Snälla ord av människor som deltagit på målarkurser

Ellinor

”Kurshelgen med Helén var ett förlösande på många sätt för mig. Ledarskapet är organiskt med en tydlig framåtrörelse, fyllt av inspiration och uppmuntran till såväl personlig som kreativ utveckling. Helén som kursledare är inkännande och öppen för samtal kring skapandeprocessen, antingen enskilt eller i grupp beroende på var vi som deltagare befinner oss i processen. Hon uppmuntrar till att kliva utanför det invanda och bekväma och istället prova andra metoder och nya material i skapandet. Helén är också en inspirerande person och kommer med bra och konkreta tips för fortsatt skapande efter kursen”

Annelie

”Jag har deltagit i två kurser. Det som jag bär med mig är att de som vi målar kommer ur vårt inre. Det behöver inte vara vackert och konstnärligt utan mer en spegel av hur vi känner det inom oss. En bra första övning för att jobba på det viset sker i samband med kursdagens början. När vi slappnar av, blundar och slutligen ritar cirklar och snurrisar i skissblocket. Jag tycker om att måla så där koncentrerat som man bara gör inbubblad i kursen. Ibland hämtar Helen oss enskilt för en genomgång av de olika principerna. Genomgångarna är inte för långa och man får tolka in dem på den nivå där man befinner sig”

Christina

”Jag har inte gått några andra målarkurser, så har inget att jämföra med, men har känt mig nöjd och belåten efter Helens kurshelger. Har tänkt lite på kurslokalen. Man kan ju tycka att den inte är någon höjdarmiljö, men faktiskt har den varit bra på så sätt att man kunnat gå in i sin bubbla, inte så många andra intryck utifrån, som vacker utsikt och annat. Jag uppskattade kursupplägget med den fina inledningen, där Helen läste en text. Att man var ganska fri i hur man nyttjade tiden. Kändes också som det varvades på ett bra sätt med att introduceras i de olika stegen. Kanske hade jag ibland önskat lite mer vägledning, fast tänker att det också är en balansgång. När man letar efter en skatt är ju poängen att få gräva upp den själv! Och möjligheten att köpa material var toppen för lust och inspiration!”

Katarina

”Det är alltid lika gott att vara runtomkring Helen. Helen har en närvaro som jag uppskattar och hennes Vedic art kurs uppskattade jag mycket. Den var under en tid när jag behövde stanna upp, reflektera, komma i kontakt med mina känslor och försöka använda dem på målarduken. Och visst gjorde de det. Så pass att de blev inramade och hänger i mitt vardagsrum. Efter kursen fick jag inspiration att fortsätta bekanta mig med måleriet. Att våga använda nya redskap, känna in önskat format, underlag, handens kraft och se hur känslorna tar form på duken. Jag ser fram emot att få tillfälle att gå uppföljningskurs med Helen som inspirationskälla”

Yvonne

”Jag gillade att måla en hel helg för då fick jag gå in ”målarbubbla” Och dessutom få tid att bara få vara. Det som stannat kvar är hur skönt det är att vara en helg i en så prestationsfri miljö som möjligt. Målningen värderas inte av andra än mig själv. Det har också stannat kvar hur valet av färger och valet av storlek på duk hänger starkt ihop med mitt känsloläge. Kursledarskapet har fungerat mycket bra. Lugnt, tryggt och inspirerande genomgångar. Det enda jag kommer på som Helen kunde gjort mer av var att komma in i ”målarrummet”. Men det hängde ju också på att jag kunnat fråga mer. Hoppas Helen håller kurser i höst! Jag anmäler mig direkt!”

Agneta

”För några år sedan fick jag frågan av Helen om att delta en helg med målning utifrån Vedic art, anordnad av henne. Efter första helgen ville jag mer. Det var början på flera helger som anordnades av Helen vilket har gjort att jag utvecklats i att måla. Jag hade inte målat förut, kurserna och målarhelgerna har gett mig ett självförtroende att fortsätta att måla, nu i min egen ateljé, där även barnbarn får måla. Det som varit så positivt är att Vedic art är tillåtande och utvecklande med ramar och ideér. Helens ledarskap och handledarskap är som Vedic art: tillåtande, frihet, inspirerande och kunnande. Jag tänker glädje, humor, klokskap, kompetens och kunnande = Helen Burstedt. Önskar fler kurser”

Carina

” Inte kan väl jag måla är det som snurrar runt i mitt huvud” Starkt präglad av alla bildlektioner i skolan kliver jag in i en helg, ja egentligen tar jag mig ned för en källartrappa och in i en gemensamhetslokal i en bostadsrättsförening. Där och då bestämmer jag mig för att släppa taget om alla mina ”bildlektionsspöken” och bara vara här och nu! Att få vara med mig själv och i mig själv och tillsammans i en liten grupp upplevdes som en fristad. Kursledaren höll strukturen och skapade tydliga ”spelregler” där var och en fick sitt avgränsade ateljéområde i lokalen. Samtalen i gruppen var mycket respektfullt. För mig blev det som att kliva in i en skyddad bubbla där tid och rum stod stilla men på duken blev det liv och rörelse. Ett liv jag inte visste fanns inom mig”